foto 1

Ongedwongen en laagdrempelig. Bij het open atelier in Silvolde kan iedereen die langskomt even een kijkje nemen en elke maand proeven van andere kunst.
Ik heb hier de ruimte en die stel ik graag beschikbaar aan collega's", zegt Gelia Praasterink. Elke eerste zondag van de maand organiseert ze een open atelier bij haar thuis aan de Munstermanstraat in Silvolde.
Gisteren stond het werk van Maryan Bomer en Leo Harmsen tentoongesteld. Aan de muren hangen de zwart-wit tekeningen van Harmsen. Verspreid door het atelier staan de beelden van Bomer opgesteld.
„We maken allebei abstract werk en vinden het goed bij elkaar passen Vandaar dat we het ook samen doen”, zegt Bomer. Zij en haar vriend Harmsen zijn erg blij met de ruimte die tot hun beschikking staat. „Dit is een unieke locatie en een mooie manier om je werk te laten zien. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om te horen wat mensen ervan vinden. Zelfs als ze zeggen dat het afschuwelijk is.”
Harmsen is het daar helemaal mee eens. „Wat mij ook opvalt, is dat er best veel mensen komen kijken die wij niet kennen. Zo komen er meer mensen met ons werk in aanraking en hoor je veel verschillende reacties.”
Het atelier in Silvolde bestaat uit twee verdiepingen. Wie de trap oploopt ziet het kleurrijke schilderwerk van Pavlin Karadimov een kunstenaar die Praasterink kent uit Bulgarije.
Toch zijn het meestal kunstenaars uit de regio die gretig de kans grijpen om hun werk te exposeren. Praasterink: „Het komende halfjaar hebben we al ingepland.”

Uit de Gelderlander
Redactie Achterhoek Grutstraat 28, Doetinchem • postbus 25, 7000 AA Doetinchem telefoon 0314-372111 fax 0314-323301 e-mail redactie.doetinchem@gelderlander.nl • sport 0314-372180 redactiechef Eelco van den Heuvel • teamleider Karen van Rijsewijk• sport Raymond Willemsen